torsdag 19 augusti 2010

Välkommen till Författarskolan!

Vi som är lärare och handledare ser fram emot att träffa er vi introduktionsmötet den 31 augusti kl 16.15 i sal H135a vid Språk- och litteraturcentrum (SOL).
Vid det tillfället kommer ni att få all praktisk information om utbildningen. Ni kommer också att få veta vem ni får som handledare för det skrivprojekt som ni kommer att arbeta med under de kommande fyra terminerna. En del av lärarna kommer ni också att kunna stifta bekantskap med vid introduktionen.
Omedelbart efter introduktionsmötet har vi en informell och anspråkslös måltid i SOL-caféet. För en baguette och ett par glas vin betalar man 100 kr. Ifall man avstår från vinet och i stället dricker Ramlösa kostar det 70 kr.
Ännu återstår några projektbeskrivningar som jag ber er skicka in så snart som möjligt. Ifall någon avstår från sin plats vid Författarskolan ber jag om ett besked om detta. Då kan vi nämligen ta in ytterligare reserver.
I bilaga finner ni schemat för terminen. Jag ber er betrakta det som preliminärt tills vi ses. Småändringar kan förekomma.
InternatRedan den 2-3 september kommer vi att ha ett internat, dvs vi förlägger en del av undervisningen till annan ort (i skrivande stund är det ännu oklart vilken; flera alternativ föreligger) och vi lär känna varandra under angenäma förhållanden. Flera av lärarna/handledarna kommer att medverka. Kostnaden för internatet är rätt hög. Lunds universitet står för merparten, ca ¾ av kostnaden. För deltagarna kostar det 400 kr för helpension.
FörfattarbesökDen 13 september kommer Cilla Nauman på besök och berättar om sitt författarskap. Till dess ber jag er läsa hennes roman ”Vad ser du nu”.
Bok&BibliotekFörfattarskolan besöker alltid Bokmässan i Göteborg. Buss kommer att avgå från SOL-centrum torsdagen den 23 september kl 8.00. Återfärd från Göteborg kl 17.00. Kostnad för buss och inträde: 400 kr. Bindande anmälan.
BetalningFör att få ordning på anmälningar och ekonomi kommer vi att ta upp betalning vid introduktionsmötet för samkväm, internat och bokmässa. Anmälan är bindande. Ta med jämna pengar:• 100 kr för baguette och vin (70 om man avstår från vin)• 400 kr för internat• 400 kr för resa och inträde till Bok&Bibliotek
Än en gång: varmt välkomna
Johan Stenström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar