tisdag 17 augusti 2010

spökmanusförfattare


Hej Bonnier, Nordstedts, Wahlström och Widstrand, Piratförlaget mm.

Ja har en affärsidé speciellt utvecklad för er. Mitt namn är Andreas Karlsson och jag är en aspirerande författare utan större framgångar, med andra ord en liten författare med stora ambitioner. Jag låter knappast min situation begränsa mig utan ser möjligheten i att inte vara bunden till ert förlag eller en bokserie. Jag har många idéer och inte tillräckligt med tid för att göra någonting lukrativt av allting och det är nu det blir intressant för er. Jag har upptäckt att många av författarna som är knutna till er har en tendens att upprepa sig själva, så därför har jag ett förslag. Jag har koncept i manusform och som fortfarande bara är i idé-stadiet, både oklara och nästan helt färdiga. Dessa skulle ni kunna köpa för en billig summa av mig. Trycket är hårt så principerna "först till kvarn" eller högst bjudande gäller. Jag fördedrar högst bjudande.

Men inte nog med detta! Köper ni fler än ett manus så får ni 20% i rabatt och så skickar jag med en aspirerande författare i mitt stall(det vill säga jag själv)som era storsäljande författare bara behöver diktera för. Bra va? En annan sak - mitt namn kommer inte att finnas någonstans i det färdiga trycket och ni äger idén, inte författaren!

Vad är det då som erbjuds? Jo, vi har avlägsen framtid, vi har nära framtid våra svenska läsare kan känna igen sig i, vi har alternativa verkligheter, vi har karaktärer läsarna kan identifiera sig med och karaktärer jag hoppas att de inte kan identifiera sig med. Vi har postmoderna generationsromaner som ironiserar över att vara postmoderna generationsromaner. Vi har Vi har magisk realism, religiös aktivism och diskbänksrealism. Vi har själavandring för era läsare som tror på någonting men inte riktigt vet vad. Vi har historier som förflyttar sig från Sverige till ett krigshärjat, kannibalistiskt Liberia. Vi har kvinnor som tar hämnd på våldtäktsmän och våldtäktsmän som tar hämnd på kvinnor och pojkvänner och flickvänner som också tar hämnd på våldtäktsmän. För era läsare som gillar "verkliga" historier så har jag många intressanta självbiografiska mallar där era författare endast behöver fylla i namn, ort och årtionde. Jag har historier och misantropi, filantropi och eremiter som vill påskynda världens undergång. Jag har också ett riktigt vasst manus om en ung författare som säljer in idéer till förlag som sedan ger sina egna författare äran för dem, och författaren själv får ingen som helst ära. Bara pengar.

Observera dock att alla deckarmanus är slutsålda.