måndag 23 augusti 2010

två böcker



Läste Raymond Queneaus Stilövningar. Vissa bitar är extremt plågsamma att ta sig igenom medan andra stilar verkligen belyser varför jag har valt min stil. Det är då helvete vad människor förgriper sig på adjektiv. I 99 stycken experiment beskriver han samma situation på olika sätt. Väldigt lärorik läsning. Rekomenderas. Kan förstå att han varit verksam inom surealismen och därefter medvetet hoppat mellan olika stilar.
Cilla Naumanns Vad ser du nu ligger i min ryggsäck till och från jobbet. Kan inte riktigt få tid till att läsa den. Innehåller en del smärtsamma meningar och en smått trög takt. Jag vet inte. Jag är inte övertygad än, men vi får se. Texten på baksidan fångar mig heller inte och det är inte en bok jag skulle plocka upp på grund av eget intresse. Det kan vara bra att läsa sånt ibland, det är ju bra att läsa nästan allt. Det ska bli kul att lyssna på hennes föreläsning även om jag inte gillar texten.


Thomas Bodström in da bus!

En läglig spänningsroman från vår egna politiker. En fin slogan följer: "Välj mig. Jag lovar att avslöja det smutsiga spelet."
Det smutsiga spelet känns tyvärr redan avslöjat för Tompa som vill kränga böcker. Det är ju såklart hans roman Lobbyisten det handlar om. Enligt Karin Olsson på Expressen.se kan du strunta i boken och läsa hans blogg. Den ger uppenbarligen den bilden han vill göra drama av, det kan man ju se på den "listigt" placerade reklamen också.
Pffft!
Enligt mig... Jag vet inte... Jag tror att jag skiter i vilket.
Känns lika av som att göra filmtrailers av böcker utan glimten i ögat.
Jag får väl anställa någon som går runt på stan och pratar om Andreas Karlssons senaste högt på stan. Den senaste taktiken från denna lobbyist.
Pffffffffffffffffffffffffffffffffffft!