söndag 20 juni 2010

Omnämnd.

"Det finns en författare som heter Andreas Karlsson. Vi recenserades en gång i samma Nova-nummer, bara en sådan sak! Nu har han bett mig länka till hans hemsida och jag gör det gärna. Gå hit och tanka ner gratis romaner och noveller, läs bloggen och kolla på hans teckningar och målningar. Hans "Förändringen" recenserades förresten av "Spektakulärt" ici, en roman med nerv och substans. Och svartsynt...? Men jag har själv målat svart en gång ("Eld och rörelse") så kolla själva."

Tack Svenssongalaxen!

Din röst!

Vill du dela med dig om hur det är att vara opublicerad men ändå ha ambitionen att vara det, att sitta hemma och slita med romaner som kan ta flera år att skriva utan att någon läser dem så kan du få din röst hörd. Varför inte skriva en liten strof om detta och skicka hit det? Det finns ju väldigt många läsvärda författare där ute som inte blir publicerade för att det inte är god ekonomi för förlagen. Det är ju trots allt pengar som styr, som alltid.

Förändringen


För er om är sugna på att läsa Förändringen så kan det vara kul att veta att den har jämförts med romaner som The Road och Blindness i sin ton. Mörk, kantig, jobbig och hård. Det var så jag ville ha den också. Jag ville inte att den skulle lyssna på läsaren utan vara arbetsam i vissa partier, att den inte ens skulle vara rolig att läsa i vissa partier heller för den delen.

Detta har förväxlats av en del som misstag men är faktiskt mycket medvetna stildrag. Vissa böcker vill inte tycka om sina läsare eller ens bli omtyckta av sina läsare, och Förändringen är precis en sådan bok.

Detta kan ju i sin tur också misstolkas som ologiskt då jag vill nå ut till människor, men där sätter jag texten i sig före att den ska bli förstådd av så många som möjligt. Det måste jag göra, annars ser jag ingen mening i det. För jag hoppas att det inte är därför man skriver. Man ska skriva en bok för man känner att den måste skrivas. Utöver detta är det aldrig fel att försöka underhålla, vilket också Förändringen gör.

Karaktärerna är som människor i allmänhet och inte som jag finner att karaktärer brukar vara i romaner i allmänt. De är irrationella, besvärliga, säger emot sig själva och ljuger både för läsaren och för varandra. Kärnan i Förändringen är människans värde och hur det värdet kan skifta i olika situationer. Det handlar om överlevnad, vad vi hypotetiskt är tvungna till att göra inom en snar framtid om vi inte slutar att prioritera människans liv framför allting annat.

Människan är allting annat än helig, i alla fall till dömma från hennes gärningar.

Så plocka hem den på PDF - och bli en upplevelse rikare.